Aktivitetsvenn - Dobbel glede

Logoen til Nasjonalforeningen for Folkehelsen - Klikk for stort bilde Aktivitetsvenn i Tvedestrand kommune etableres i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen og Frivillighetssentralen.

Frivilligsentralen logo Tvedestrand - Klikk for stort bilde

Aktivitetsvenn er et helsefremmende og forebyggende aktivitetstilbud til hjemmeboende personer med demens.
En aktivitetsvenn er en frivillig, som med kurs og veiledning fra helsepersonell i kommunen og Nasjonalforeningen, gjør aktiviteter sammen med en som har demens.

Tvedestrand kommune inviterer til aktivitetsvennkurs som går over to kvelder:

Torsdag 23. og 30.november kl. 17.00-20.00 Sted: 4 etg. Strannasenteret

Kurset er lagt opp med filmer, foredrag, og å drøfte ulike problemstillinger.

Kurset har som hovedmålsetting å bidra til at den frivillige vil få en større trygghet i sin rolle som aktivitetsvenn. I tillegg ønsker vi å skape interesse og motivasjon for denne type frivillig aktivitet.
Gjennom kunnskap, informasjon og erfaringsutveksling vil kursdeltakerne få en forståelse av hva det å være aktivitetsvenn innebærer, og hvilken betydning og mening denne innsatsen har for personer med demens.

Kontaktpersoner:
For mer informasjon kontakt: Inger Klara Lilleholt Vaaje, demenskontakt.

Mail: Inger.Klara.Lilleholt.Vaaje@tvedestrand.kommune.no Telefon: 938 54 194

Unni M. Nilsen, avdelingsleder aktivitet og arbeidstreningstilbudet.

Mail: Unni.Nilsen@tvedestrand.kommune.no Telefon: 474 52 538

For mer info:nasjonalforeningen.no/aktivitetsvenn