Regjeringens minnemedalje - Heder til glemte helter

Regjeringens minnemedalje - Klikk for stort bilde Regjeringen innførte i 2015 en minnemedalje som kan tildeles militære og sivile som anerkjennelse for innsats under andre verdenskrig. Medaljen kan tildeles f.eks. for innsats i motstandsbevegelsen, holdningskampanjer eller farefullt og belastende redningsarbeid knyttet til krigshandlinger.

Forsvarsdepartementet har oppfordret kommunene til å bidra ned å identifisere innbyggere som etter de gitte kriteriene bør få en slik minnemedalje. Så langt er det ingen i Tvedestrand kommune som har fått tildelt medaljen. Medaljen blir ikke tildelt post mortem.

Kommunen skal innstille til slike tildelinger, mens det er Fylkesmannen som beslutter om tildeling skal gjøres.
Det er utarbeidet egne kriterier for tildeling, og innsatsen må bekreftes ved dokumentasjon, tidsvitner eller annen lokalkunnskap. Kriteriene kan du lese her. (PDF, 46 kB)

Innspill til kandidater for tildeling, inkl. dokumentasjon, kan sendes skriftlig til kommunen innen 01.02.2018.

Sist endret 21.11.2017