Tour des Fjords i Tvedestrand 23. mai

TOURdesFJORDS Endafler.JPG - Klikk for stort bilde Onsdag 23. mai, er det duket for tidenes sykkelfest i regionen, med verdens beste syklister i verdens vakreste omgivelser! Syklistene med følgebiler og kamera tråkker gjennom Tvedestrand by ca kl to den dagen!

Frivillige
Takk til alle frivillige som bidrar som vakter!  Breifing og informasjon til vaktene skjer 22 mai kl 17:00 på kommunehuset. Soneleder er Tom Christensen, tlf 4163 0413  epost tomcc@online.no  kontakt eventuelt Anne Torunn i kommunen, tlf 9098 7098.

Folkefest – ta med flagg
I Tvedestrand sentrum arrangeres folkefest i gågata sammen med Tvedestrand By. Det blir gratis boller og is fra Coop og Hennig-Olsen Is, kanopadling på Tjenna, danseoppvisning ved MOTIO, vannkanon fra brannvesenet og mye moro! I byen er det fine områder å se rytterne i aksjon langs hele løypa og nede ved havna. Vi oppfordrer alle til å heise flagget den dagen!

Møt opp langs ruta
Det er fine områder for å heie og se rytterne i aksjon, både i Laget, ved Gjevingkrysset, ved Dypvåg skole, Sagesund og langs Vesterveien. Ta med flagg og lag morsom og underholdende løypeunderholdning! Husk at alle  må planlegge transporten i god tid og litt annerledes denne dagen. Se oversikt over rytternes forventede passeringstider på de ulike etappene her. Rytterne forventes å passere:
  • Laget ca 14:00
  • Gjeving krysset ca 14:10
  • Dypvåg skole ca 14:15
  • Tvedestrand sentrum ca 14:30

Parkering i sentrum
Det vil være forbudt å parkere langs traseen under rittet. Vær ute i god tid, sett bilen fra deg og spaser de siste meterne. Parkering:
  • Ved Kiwi, Tjennaparken og i Søsterdalen
  • Ekstra P-plasser den dagen ved Solfjeld AS

Stengte veier
  • Onsdag 23. mai starter proffrittet i Risør kl 13:45
  • Veiene vil være sperret for ordinær trafikk og kollektivtrafikk fra 30-40 min før rytterne passerer og til 10 minutter etter at siste rytter er passert. Det vil gå ca 1 time fra sperring til alle veiene er åpnet for trafikk igjen
  • Rittet passerer Tvedestrand mellom 14.15 – 14:45
  • Fylkesveien fra Laget og Gjeving mot Tvedestrand forventes å være stengt fra kl 13:30
  • Estimert stenging av veier i Tvedestrand Sentrum er i tidsperioden 13.30 – 14.45. Fra Tvedestrand sentrum og ytre vei vestover mot Arendal er estimert stenging av veien i tidsperioden 13:30 –15.30.
  • Se traseen på denne linken eller kart over traseen i sentrum her:
Sykkeltraseen gjennom sentrum - Klikk for stort bilde

Kollektivtransport
Enkelte områder vil ikke kunne betjenes eller vil kun betjenes med et redusert tilbud i tidsrommet arrangementet pågår. Følg med på www.akt.no/tourdesfjords for oppdateringer.

Løypetrase
Rittet starter i Risør, hvor de kjører forbi Laget, mot Gjeving, og fortsetter videre fylkesvei 411 mot Dypvåg, forbi Dypvåg skole, Sagesund, Østerå. Like før Tvedestrand Sentrum svinger de til venstre inn Nyvei og inn mot havna. Der tar de av opp Solveien, Hovedgata opp til fylkesveien, og etter 100 meter på Tjennaveien tar syklisten av til venstre opp Vestervei i retning Arendal. For komplett løypetrase se Tour des Fjords sine sider eller denne linken

Kontaktpersoner i Tvedestrand kommune
  • Folkefest med mer  - Næringssjef Anne Torunn Hvideberg, tlf 9098 7098