Borgerlig ekteskap

Fra 1. januar 2018 kan dere gifte dere hos oss. Vi tilbyr vielser til alle, også innbyggere fra andre kommuner.

Om vigselstilbudet i Tvedestrand kommune

Oppgaven med borgerlige vielser har blitt overført fra domstolen til kommunene med virkning fra 01.01.2018.

Tvedestrand kommunestyre fastsatte 12.12.2017 lokale bestemmelser for den nye tjenesten (trykk her eller på lenken til høyre for å se bestemmelsene).

En vigsler fra Tvedestrand kommune kan utføre vigsel enten i et av kommunens utpekte lokaler, eller komme til et sted/lokale som brudefolkene selv har ordnet. Vielsen kan også finne sted i en annen kommune (vigselsmyndighet er landsdekkende). Kommunens vigselslokaler er ordførerens kontor og tilrettelagte lokaler på Rådhuset.

Brudefolkene kan ta kontakt med kommunen for å finne en passende dato for gjennomføring av vielsen og booke datoen midlertidig frem til datoen kan bekreftes om lag 3-4 mnd før, når brudefolkene har mottatt gyldig prøvingsattest fra sitt skattekontor (mer om dette i brukerveiledningen under).

Kommunen benytter det borgerlige vigselsformular ved gjennomføring av vielser.


Når kan man gifte seg?

For kommunens innbyggere og personer bosatt i utlandet, er det gratis å gifte seg mellom kl. 08.00 og kl. 16.00 mandag til fredag fra 1. september til 30. juni. For personer fra andre kommuner koster dette kr. 2000.

Dersom noen ønsker å gifte seg i perioden 1. juli til 31. august, så er dette mulig på onsdager, fredager og lørdager i ukene 28, 29, 32 og 33. Da koster det kr. 2500 pr. vielse for alle.

Les mer i de lokale bestemmelsene.


Hvem kan vie oss?

Følgende personer i tillegg til ordfører og varaordfører har vigselsmyndighet:

  • May Britt Lunde (opposisjonsleder)
  • Ole Jørgen Goderstad (leder, livsløpskomiteen)
  • Aud Angelstad (nestleder, livsløpskomiteen)
  • Jarle Bjørn Hanken (rådmann)
  • Øyvind Johannesen (ass. rådmann)
  • Elias Lien (rådgiver, rådmannens stab)

Om man vil kan man komme med preferanser om hvilken vigsler man ønsker seg. Vi vil forsøke å etterkomme ønsker så langt det lar seg gjøre.


Hvordan gifte seg borgerlig - steg for steg

1.

Gå inn på Skatteetaten.no sine sider om ekteskap og følg veilederen for å finne frem til dokumentene som må fylles ut. Klikk her for å komme dit.

2.
Fyll inn de nødvendige dokumentene (egenerklæringer og forlovererklæringer etc) og send dette samlet til deres lokale skattekontor. Tvedestrand tilhører skattekontoret, Skatt Sør Grimstad, adresse:

Skatt Sør Grimstad
Postboks 2412
3104 TØNSBERG.

3.
Så mottar dere en attest fra Skatteetaten etter om lag 3-4 uker. Dette er en såkalt prøvingsattest, som viser at dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. Attesten er gyldig i 4 måneder.

PS: Godkjent prøvingsattest er gyldig i 4 måneder – sørg derfor for ikke å søke for tidlig ettersom attesten må være gyldig på bryllupsdagen. Kontakt heller kommunen for en midlertidig booking av bryllupsdato i god tid. Bryllupsdatoen kan bekreftes etter dere har mottatt prøvingsattesten.

4.
Når prøvingsattesten har ankommet, skal denne sendes videre til vigsler. I Tvedestrand kommune, kan brevet sendes til saksansvarlig for tjenesten på følgende adresse:

Tvedestrand kommune v/ Elias Lien
Postboks 38
4901 Tvedestrand

5.
Når vigsleren mottar prøvingsattesten, så bekreftes bryllupsdatoen i kommunen.

6.
Under bryllupet, før vielsen starter, må brudefolkene legitimere seg for vigsleren med pass, førerkort eller bankkort med bilde.

Etter at det borgerlige vigselsformular er lest opp og brudefolkene har avsagt sitt ‘ja’, fylles prøvingsattesten ut. Når prøvingsattesten er fylt ut, så er ekteskapet inngått.

7.
Senest 3 dager etter at ekteskapet er inngått, skal vigsler sende den utfylte prøvingsattesten (også kalt melding om vigsel eller vigselsbok) til skattekontoret som utførte prøvingen av ekteskapsvilkårene.

8.
Ekteparet vil i ettertid motta en vigselsattest som bekrefter ekteskapet i posten fra Skatteetaten.

Sist endret 18.01.2018
Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Elias Lien

Skjenkesaker, politisk sekretariat, beredskap valg
Telefon :37 19 95 50
Mobil :481 19 717
E-post :Elias.lien@tvedestrand.kommune.no
Login for redigering Login for redigering