Når og hvor kan jeg stemme

Informasjon om åpningstider for tidligstemming, forhåndsstemming, ambulerende stemming og åpningstider på valgdagene for Stortingsvalget 2021

Tidligstemmegivning

Dersom man ikke har mulighet til å forhåndsstemme eller stemme på valgdagene, kan man tidligstemme på kommunehuset fra 1. juli – 9. august 2021. Man kan stemme uavhengig av hvor i landet man bor.

Ved tidligstemmegivning kan du kun stemme på parti og ikke gi personstemmer. Henvendelse i resepsjonen. Husk å ta med gyldig legitimasjon.

Forhåndsstemming

Du kan forhåndsstemme ved Tvedestrand kommunehus fra 10. august til 10. september 2021.

Du kan fritt bestemme om du ønsker å avgi forhåndsstemme eller stemme på valgdagen. Har du avgitt forhåndsstemme, er det denne som gjelder. Hvis du stemmer i en annen kommune enn du er folkeregistrert, vil stemmen sendes til din hjemkommune.

Vi oppfordrer flest mulig til å forhåndsstemme ved årets valg. Vi vil sørge for godt smittevern i forhåndsstemmelokalet.

Åpningstider forhåndsstemming:

Tor. 9. sep

Fre. 10. sep

Ambulerende stemming (hjemmestemming)

Velgere som på grunn av sykdom eller uførhet ikke kan avgi stemme der det avholdes mottak av forhåndsstemmer, kan etter søknad til valgstyret avgi forhåndsstemme der de oppholder seg.

Søknad kan leveres via epost til post@tvedestrand.kommune.no eller ring 371 99 500.

Periode hvor man kan søke om dette er 10. august – 7. september.

Særskilt i år (korona):

Dersom man blir satt i koronakarantene og ikke kan komme seg til karantenestemmested på valgdagene eller dersom man blir satt i isolasjon slik at man blir forhindret fra normal stemmegivning, så kan man søke om å få avgi stemme hjemme.

Periode hvor man kan søke om dette er 10. august – 13. september kl. 10.

Ambulerende stemming (hjemmestemming)

Periode hvor man kan søke om dette er 10. august – 7. september.

Særskilt i år (korona):

Periode hvor man kan søke om dette er 10. august – 13. september kl. 10.

Valgdagene

Ett stemmelokale for hele kommunen (velgere uten symptomer)

Valget er utvidet med en ekstra dag i Tvedestrand, så du kan stemme søndag 12. september eller på selve valgdagen 13. september. Valglokale for hele kommunen er Lyngmyrhallen (Tvedestrand krets).

Du må stå i manntallet (være folkeregistrert som bosatt i Tvedestrand kommune innen 30. juni i valgåret).

Det er kun personer uten covid-19 symptomer som kan stemme i Lyngmyrhallen (se egen beskrivelse av karantenestemmested).

Åpningstider:

• Søndag 12. september fra kl. 12:00 - 20:00
  • Mandag 13. september fra kl. 09:00 - 20:00

Parkering, Lyngmyrhallen

Valglokale - beliggenhet og parkeringsmuligheter - Klikk for stort bildeValglokale - beliggenhet og parkeringsmuligheter

Gjennomføring av stemmegivning i Lyngmyrhallen på valgdagene

1. I krysset inn fra fylkesveien blir man møtt av en parkeringsvakt som henviser til en parkeringsplass med kapasitet. Bevegelseshemmede kan kjøre helt opp til inngangen. Det er satt av 3 HC p-plasser.
  2. Deretter går man til hallen, inngang på østsiden.
  3. Det vil være separat inn- og utgang med gjerde som skiller trafikken. Dersom mange kommer til valglokalet på likt kan det oppstå kø. Da vil dette organiseres av valgpersonell på utsiden av bygget med god avstand.
  4. Ved inngangen blir man møtt av valgpersonell som slipper inn 1 og 1 slik at det ikke blir for mange inne samtidig. Før man går inn får man tilgang på håndsprit og man får utdelt munnbind.
  5. Når man kommer i lokalet følger man oppmerket rute. Deretter blir man møtt av valgpersonell som henviser til et ledig stemmeavlukke (nummererte). Man kan sprite hendene før og etter man går inn i stemmeavlukket. Etter man har valgt og brettet stemmeseddel, fortsetter man på ruten inne i lokalet og møter valgpersonell som henviser til ledig urne. Når stemmen er levert, følger man ruten ut av bygget.

Alle skal til enhver tid holde minst 1 meters avstand til andre. Følg skiltene og beskjeder fra valgpersonellet for å bidra til godt smittevern. Dersom man trenger veiledning, vil det være valgpersonell langs sperrebåndet i midten av valglokalet som kan bistå.

Plantegning, valglokale, Lyngmyrhallen

Plantegning Lyngmyrhallen - valgting - Klikk for stort bildePlantegning Lyngmyrhallen - valgting

Eget karantenestemmested for personer i karantene eller med symptomer på covid-19

Personer som er i karantene eller har symptomer på covid-19 kan likevel stemme på valgdagene. Det opprettes et eget karantenestemmested med ekstra smittevernberedskap. Her vil man bare slippes inn 1 og 1.

Sted: Kommunehuset, inngang nord-vest i bygget, vis a vis taxi-bua.

Åpningstider:

• Søndag 12. september fra kl. 10:00 - 14:00