Teststasjonen på Grendstøl
Timebestilling: tlf 94865411 og 94840822 mandag, onsdag og fredag 08.30-10.00
Testing: mandag, onsdag og fredag 10.30-12.00
 

Utlevering av selvtester (hurtigtester til hjemmebruk)
Ekspedisjonen i kommunehuset mandag- torsdag 10.00-14.00

Koronatesting

Test deg hvis du har symptomer

Hvis du har symptomer på covid-19 bør du bli testet. Se testkriterier for koronavirus. Testen er gratis.

De vanligste symptomene på koronavirus er feber, hoste, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Les mer om symptomer på fhi.no. Les mer om symptomer på fhi.no.

Selvtest (hurtigtest til hjemmebruk)

Alle kan få gratis selvtester av kommunen. Du får en pose med 3 tester. Du kan hente disse i ekspedisjonen på kommunehuset. I første omgang deler vi ut maksimalt to poser per husholdning. Kun symptomfrie personer skal hente selvtester på kommunehuset. Ved symptomer kontakt teststasjonen, de tester og leverer ut selvtester.

Hva gjør du ved positiv selvtest

Ved positiv selvtest skal du gå i isolasjon, informere dine nærkontakter og ta en PCR-test.

Innbyggere i Tvedestrand kommune best ta kontakt med smittesporingsteamet på telefon: 91 15 93 01 for råd og veiledning om hva dere skal foreta dere videre med tanke på testing, isolasjon, karantene hos dere selv og deres nærkontakter. 

Dette vil også hjelpe kommunen med å være tidlig ute med tiltak, noe som vil kunne forhindre større utbrudd.

Regler og anbefalinger ved positiv koronatest (PDF, 193 kB)

Bestilling av time på teststasjonen

Teststasjonen på Grenstøl
Timebestilling: tlf 94865411 og 94840822 mandag, onsdag og fredag 08.30-10.00
Testing: mandag, onsdag og fredag 10.30-12.00

Det kan være stor trafikk på telefonene, så vi ber deg om å være tålmodig. Husk at testtelefonen ikke kan gi veiledning eller svare på andre spørsmål om korona. Hvis du har helserelaterte spørsmål må du kontakte fastlege.

Testing skjer i RTA sine lokaler på Grenstøl, Kalsåsveien 66
 

Teststasjonen er ikke åpen i helger eller på helligdager, men åpnes ved behov ved større smitteutbrudd. Dette vil da annonseres på denne siden.

Skulle du få symptomer utenom åpningstid, forholder du deg som om du er smittet, - holder deg hjemme og tester deg. Er du alvorlig syk, gjør det du ellers ville ha gjort, ta kontakt med fastlege eller legevakt. 

Flytskjema ved nyoppståtte luftveissymptomer (pdf, 78 kb)

Testing ved fastlegekontorene

Både Tvedestrand legesenter og Tjenna legekontor kan ved behov teste sine pasienter, dette avtales per telefon med det kontoret du har fastlege.  

Tvedestrand legesenter: 37 19 66 00
Tjenna legekontor: 37 19 67 77

Hold deg hjemme til du får svar

Du må holde deg hjemme til du får svar på prøven. NB: Selv om du får en negativ test, må du holde deg hjemme helt til du er symptomfri. Ved positiv test se informasjon lenger opp på siden.

Gi beskjed til nærkontaktene dine

Hvis du får et positivt testresultat, ber vi deg om at du selv gir beskjed til nærkontaktene dine. Smittesporingsteamet får beskjed om alle positive PCR-tester, men ringer ikke lenger alle nærkontakter. Smittesporingsteamet følger kun opp hustandssmedlemmer og de nærmeste nærkontaktene til den smittede. 

Nærkontakter bør teste seg så raskt som mulig, enten med hurtigtest eller PCR og holde seg hjemme hvis de har symptomer.

Svar på PCR-test

Du kan selv se svaret på koronatesten din på helsenorge.no så snart den er analysert. Du kan logge inn på helsenorge.no for å sette opp varsel via sms og/eller e-post. Hvis du ikke har mulighet til å sjekke resultatet på nett, kan du ta kontakt med fastlegen din. 

Hvem bør teste seg?

De vanligste symptomene på covid-19 er feber, hoste, sår hals, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Les mer om symptomer på helsenorge.no. Hvis du har mistanke om at du er smittet, bør du bli testet. Se testkriterier for koronavirus.

Svar på prøven

Det tar vanligvis 1-2 dager før testen er analysert, men det kan ta noe lenger tid. Du kan selv se svaret på koronatesten din på helsenorge.no. Du blir ikke varslet når resultatet er klart, man må sjekke selv på nettsiden. Hvis du ikke har mulighet til å sjekke resultatet her, kan du ta kontakt med fastlegen din. 

Ta koronasjekk på nett

Syns du det er vanskelig å vite om du skal teste deg? Da kan du ha nytte av tjenesten koronasjekk.no.
På Koronasjekk kan du sjekke om du trenger å bli testet, og du får råd og forslag til tiltak.
Nettsiden driftes av leger og sykepleiere, og er til en hver tid 100 % i samsvar med råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Risikogrupper og deres pårørende
Husk avstand, god håndvask og evt munnbind

Se FHI sine retningslinjer

Et av de beste tiltakene vi alle kan bidra med for å hindre smittespredning, er riktig og god håndvask.

Der det er tørkepapir tilgjengelig, så bruk det til å tørke hendene med. Hvis det ikke er papir, så sørg for at den smittede bruker eget håndkle.
De som får tjenester i hjemmet, må ha pumpesåpe og tørkepapir til personalet. 
Håndvask med såpe og vann - film fra Folkehelseinstituttet

Har du spørsmål eller trenger du informasjon?

Du skal kun ringe legevakt eller ambulanse når du trenger akutt hjelp.

Helsenorge.no

Siste oppdaterte informasjon finner du på nettsidene helsenorge.no. Her finner du fakta, råd og informasjon om symptomer, inkubasjonstid, behandling, reiser, arrangement og forebyggende tiltak. 
Finn informasjon på helsenorge.no  

Folkehelseinstituttes nettsider fhi.no

Siste oppdaterte informasjon finner du alltid på folkehelseinstituttets nettsider. Her finner du fakta, råd og informasjon om symptomer, inkubasjonstid, behandling, reiser, arrangement og forebyggende tiltak. 
Finn informasjon på Folkehelseinstituttets nettsider

Helsedirektoratets informasjonstelefon

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon. Der får du svar på generelle spørsmål, som for eksempel i hvilke områder det foregår spredning og hvilke symptomer du skal være oppmerksom på. 
Ring Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015

Informasjon til barn og unge

Informasjon til barn og unge