Informasjon om situasjonen i Tvedestrand

Kort info etter møte i Tvedestrand kommunes kriseledelse 09.10.20

• Status Tvedestrand: Pr. i dag er det registrert 4 smittede personer i Tvedestrand, lokalisert til en og samme husstand.  De er nå i isolasjon.  De smittede og et mindre antall nærkontakter følges opp av kommunens smittesporingsteam. Kommunen mener at en pr. nå har god oversikt knyttet til denne situasjonen.

• Korte informasjonssammendrag fra kriseledelsens møter vil bli lagt ut på kommunens hjemmesider. Neste ordinære møte i kriseledelsen vil bli avholdt ved behov.

Koronavirus - generell info

Koronatesting

Unngå smitte - ha god hygiene og hold avstand

Mistanke om smitte

Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt: 116 117

Vi følger nasjonale retningslinjer for hvem som blir testet.

Akutt luftveisinfeksjon – når skal du være hjemme og når skal du testes

Folkehelseinstituttet har laget et flytskjema som viser hva du bør gjøre hvis du har en luftveisinfeksjon og hvem som skal testes.
Se flytskjema på fhi.no

Det er fastlegene som vurderer om du skal bli testet. De legger vekt på om du har luftveissymptomer som beskrevet i flytskjemaet og har vært i nærkontakt med en person som er bekreftet smittet av koronavirus.

Ta koronasjekk på nett

Sjekk hvilke råd og tiltak som gjelder for deg på nettsiden koronasjekk.no. Nettsiden driftes av leger og sykepleiere og er til en hver tid 100 % i samsvar med råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Raskere koronasvar via Helsenorge.no

Nå kan du selv se svaret på koronatesten din på Helsenorge.no så snart prøven er analysert og besvart. Helsepersonell får se svaret via kjernejournal. Les mer på helsenorge.no

Karantene og isolasjon

Bestemmelser om hjemmekarantene og hjemmeisolasjon finner du her.

Informasjon til reisende som ankommer Norge
Hvor finner jeg informasjon?

Har du spørsmål eller trenger informasjon?

Helsenorge.no

Siste oppdaterte informasjon finner du på nettsidene helsenorge.no. Her finner du fakta, råd og informasjon om symptomer, inkubasjonstid, behandling, reiser, arrangement og forebyggende tiltak.
Finn informasjon på helsenorge.no

Folkehelseinstituttes nettsider fhi.no

Siste oppdaterte informasjon finner du alltid på folkehelseinstituttets nettsider. Her finner du fakta, råd og informasjon om symptomer, inkubasjonstid, behandling, reiser, arrangement og forebyggende tiltak.
Finn informasjon på fhi.no

Regjeringen.no

Viktig informasjon fra regjeringen, departementene og øvrige norske myndigheter. Her finner du også oversikt over nasjonale tiltak som er innført for å håndtere koronasituasjonen.
Finn informasjon på regjeringen.no

Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon. Der får du svar på generelle spørsmål, som for eksempel i hvilke områder det foregår spredning og hvilke symptomer du skal være oppmerksom på.
Ring Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015