Trenger du noen å snakke med?

I møte med den nye virkeligheten med koronaviruset vil vi reagere forskjellig. Usikkerhet, ubehag, redsel og angst vil være helt vanlig i møte med et virus en ikke har helt kontroll på. 
  
Hvis du føler deg redd og alene, eller hvis du strever med vonde tanker: Det beste rådet er alltid å snakke med andre.

Trenger du noen å snakke med?

Hjelp på nett og telefon - barn og unge

Mange barn og unge har spørsmål om koronavirus. Helsedirektoratet har laget en informasjonsfilm. Her får du svar på spørsmål Hermine (13) stiller Helen (lege i Helsedirektoratet). Filmen gir også informasjon som er viktig at voksne vet.

Snakk med en venn - og vær en venn

Når dere ikke møtes på skolen, er det ekstra viktig å snakke med venner på Facetime eller Snap. Fortell en venn om det som gjør deg trist og lei – og husk å spørre tilbake hvordan vennen din har det! Nå er det så viktig at vi hjelper hverandre! 

Snakk med foreldre eller en annen trygg voksen 

Tenk gjennom hvem du stoler på og som du liker å snakke med. En i familien? En på skolen? En nabo? En du kjenner fra fritidsaktiviteter? Send en melding, for eksempel: Jeg tenker på så mye om dagen – kan vi snakke litt sammen? 

Snakk med læreren din 

Læreren kjenner både deg og vennene dine. Hvis du har det vanskelig, eller har en venn som har det  

Snakk med noen når det blir kveld og natt 

Alarmtelefonen for barn og unge er åpen hele døgnet
Her får du snakke med en voksen som ønsker å hjelpe deg - på 8 forskjellige språk. Hvis du er midt i en vanskelig situasjon setter de deg i kontakt med noen i Arendal som kan hjelpe deg. Ring også hvis du tror noen andre barn har det vanskelig 

Korspåhalsen – Røde kors

Korspåhalsen er gratis, trygt og anonymt for deg opp til 18 år, og har åpent på kvelden. Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Du kan også snakke med andre på din egen alder på.