Trenger du noen å snakke med?

I møte med den nye virkeligheten med koronaviruset vil vi reagere forskjellig. Usikkerhet, ubehag, redsel og angst vil være helt vanlig i møte med et virus en ikke har helt kontroll på. Det er psykisk tøft for mange, og særlig for de som allerede sliter med psykiske plager eller andre problemer. 
  
Hvis du føler deg redd og alene, eller hvis du strever med vonde tanker: Det beste rådet er alltid å snakke med andre. Men hvem kan du snakke med? Her er våre råd til deg:  

Trenger du noen å snakke med?

Kommunens hjelpetelefon for psykisk helse, rus og avhengighet

Det er opprettet en egen telefon i avdeling for psykisk helse, rus og avhengighet.

Har du tanker eller bekymringer du ønsker å snakke om? Er du bekymret for din psykiske helse eller rus? Ring oss for en samtale!

Det er mye som har endret seg i Norge i de siste ukene. Derfor er det naturlig at man kan oppleve angst, bekymringer og flere tunge tanker enn før.

Vi er her for å svare på spørsmål angående vanskelige følelser og tanker du kan ha, gi deg råd eller bare lytte til det du har på hjertet. ​

Telefonnummer psykisk helse, rus og avhengighet: 480 25 692

Åpningstider: Hverdager (man-fre) kl 9.00- 15.00.

Andre hjelpetelefoner:

  • Mental helse: 116 123
  • Kirkens sos: 22 40 00 40
  • Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111

Klikk for stort bilde 

 

Hjelp på nett og telefon - barn og unge

Mange barn og unge har spørsmål om koronavirus. Helsedirektoratet har laget en informasjonsfilm. Her får du svar på spørsmål Hermine (13) stiller Helen (lege i Helsedirektoratet). Filmen gir også informasjon som er viktig at voksne vet.

Snakk med en venn - og vær en venn

Når dere ikke møtes på skolen, er det ekstra viktig å snakke med venner på Facetime eller Snap. Fortell en venn om det som gjør deg trist og lei – og husk å spørre tilbake hvordan vennen din har det! Nå er det så viktig at vi hjelper hverandre! 

Snakk med foreldre eller en annen trygg voksen 

Tenk gjennom hvem du stoler på og som du liker å snakke med. En i familien? En på skolen? En nabo? En du kjenner fra fritidsaktiviteter? Send en melding, for eksempel: Jeg tenker på så mye om dagen – kan vi snakke litt sammen? 

Snakk med læreren din 

Læreren kjenner både deg og vennene dine. Hvis du har det vanskelig, eller har en venn som har det  

Snakk med noen når det blir kveld og natt 

Alarmtelefonen for barn og unge er åpen hele døgnet
Her får du snakke med en voksen som ønsker å hjelpe deg - på 8 forskjellige språk. Hvis du er midt i en vanskelig situasjon setter de deg i kontakt med noen i Arendal som kan hjelpe deg. Ring også hvis du tror noen andre barn har det vanskelig 

Korspåhalsen – Røde kors

Korspåhalsen er gratis, trygt og anonymt for deg opp til 18 år, og har åpent på kvelden. Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Du kan også snakke med andre på din egen alder på.