Etablere bedrift

Å starte egen virksomhet er morsomt, arbeidskrevende og lærerikt. Næringssjefen tar gjerne en prat med deg for å gå gjennom idéen din og bistå deg med å finne relevant informasjon, nettverk og finansieringsmuligheter.

Følgende miljøer kan også hjelpe deg:


TENK InnovasjonsLab

TENK InnovasjonsLab er et regionalt innovasjonsmiljø for gründere som tenker annerledes og for de som vil være med på å utvikle noe nytt. Her får du tilgang til store, internasjonale nettverk og hjelp til å søke om offentlig  støtte.

Pågang næringshage

Pågang Næringshage har kontorer i Tvedestrand, Gjerstad og Risør og er en del av SIVAs næringshageprogram. Pågang tilbyr bedrifter i hele regionen god hjelp i oppstarts- eller utviklingsfaser. Tilbudet inkluderer blant annet 30 – 40 timer med direkte veiledning og oppfølging. 

Ta kontakt med Pågang Næringshage v/daglig leder Camilla Grantham, e-post camilla@pagang.no mobil 970 71 297.

Grunder365

Grunder365 er en portal hvor du kan finne alle gratis kurs og nettverksarrangement i regionen som grunder

Agder fylkeskommune har etablert og drifter nettsiden. Gründer365 portalen skal bidra til kompetanse, kobling og kapital for gründere i regionen.

Nyttige kurs

Det arrangeres jevnlig en rekke gründerkurs som er spesialdesignet for akkurat grundere. Kursene er som oftest gratis,  arrangeres av ulike aktører og kjøres både fysisk og digitalt.

Nyttige kurs og arrangementer finner du på  www.grunder365.no/kurs

Bevillinger

Planlegger du å starte et sted hvor det serveres mat eller drikke, må du ha serveringsbevilling. I noen få tilfeller trenger du ikke serveringsbevilling.

Hvis du skal starte et serveringssted og ønsker å skjenke alkohol, må du søke om både serveringsbevilling og skjenkebevilling.

Butikker som skal selge alkohol, må søke om salgsbevilling.

Du finner mer informasjon under Serverings-, salgs- og skjenkebevillinger

Kontaktinformasjon

Anne Torunn Hvideberg
Næringssjef
E-post
Mobil 90 98 70 98