Lån av e-bøker og e-lydbøker fra BookBites

Vi har en gladnyhet til alle som liker e-bøker og e-lydbøker. Appen BookBites overtar nå som vår leverandør av disse tjenestene. Lån og reservasjoner du har gjort i EbokBib ble overført 28. april 2020. Nederst på denne siden finner du noen enkle instruksjonsfilmer.

Laste ned og opprette bruker

BookBites kan du laste ned fra Google Play eller App store, alt ettersom hva slags mobil eller nettbrett du bruker. Senere vil det også være mulig å bruke BookBites på PC. Når appen er lastet ned, så må du opprette bruker. Logg deg inn med din facebook-konto, Google-konto eller e-post. Legg inn ditt lånekortnummer og PIN-kode, og velg ditt hovedbibliotek. Du må være låner i et Agderbibliotek for å kunne bruke denne tjenesten. Ta kontakt med oss hvis du ikke er det fra før.

Lån og reservér

Når du er inne på appen, så kan du låne og reservere bøker. Når du søker så vil du få opp en treffliste. Trykk deg inn på det du er nysgjerrig på. Her kan du lese mer om boken, få stjernekast, og finne lignende bøker. I tillegg kan du trykke på lån boken, eller reservér, hvis den ikke er ledig.

Bookbites

Hvis du står på venteliste og får beskjed om at en reservert bok er klar for deg, så må den lånes innen tre dager. Hvis ikke går den videre til den neste på lista.

Du kan lese og lytte til bøker på flere enheter samtidig. Så lenge du er tilkoblet internett, så snakker (for eksempel) mobilen og nettbrettet sammen, slik at du fortsetter på samme sted hvis du bytter enhet.

Levere

Bøkene leveres automatisk når utlånstiden er over. Du kan dog levere tidligere hvis du blir fortere ferdig. Dersom du ikke har rukket å bli ferdig og heller ikke kan fornye, husker BookBites hvor langt du var kommet neste gang du låner boken.

Annet

Det er mye annet du kan gjøre i denne appen. Her er et lite utvalg finurligheter:

  • Velg linjeavstand, skriftstørrelse og skrifttype.
  • Velg blant 25 fargekombinasjoner for skrift og lesebakgrunn.
  • Les én linje av gangen med Linjefokus.
  • Slå opp et ord i ordboken.
  • Få teksten lest opp.
  • Få ord eller setninger oversatt.
  • Dele de bøkene du leser.

God lesning!
 

Filmer til inspirasjon og instruksjon:


Hør hva Anders tenker om BookBites

 

Bruker av BookBites - Klikk for stort bildeAnders har brukt BookBites en stund nå

 

 

 

 

 

 

Hør hva Carla synes om BookBites

 

Hvordan opprette ny bruker i Bookbites:

Video: Hvordan opprette bruker i BookBites – BookBites Brukerstøtte

Kontaktinformasjon

Tvedestrand Folkebibliotek
E-post
Telefon 37 19 96 90
Mobil 46 83 62 51