Etablere bedrift

Etablere bedrift

Å starte egen virksomhet er morsomt, arbeidskrevende og lærerikt. Næringssjefen tar gjerne en første prat med deg for å se etter relevant informasjon, nettverk og finansieringsmuligheter.

Etablererhjelp i Tvedestrand

Vi ønsker å legge forholdene til rette for at nye og eksisterende bedrifter skal få best mulige betingelser for å videreutvikle seg.

Driv Agder 

Driv Agder er hele regionens etablerersenter og tilbyr gratis veiledning og kunnskap for deg som ønsker å etablere egen virksomhet i Tvedestrand. Driv Agders rådgivere er klare til å hjelpe deg med dine etableringsutfordringer. Har du spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt. 

I Tvedestrand  har Driv Agder et samarbeid med Pågang Næringshage, som på vegne av Driv Agder vil bistå med gratis rådgivningstimer til etablerere i regionen. Bestill gratis veiledningstime hos Driv Agder/ Pågang Næringshage: Bestill time hos Driv Agder

Kurstilbud 

Driv Agder ønsker å tilby mangfoldige opplæringsmuligheter for alle etablerere i Agder. De har en omfattende kursliste, slik at du kan velge og sette sammen kurs som møter dine spesifikke behov. Ta en titt på kurskalenderen for å finne det som passer best for deg. Alle kurs er gratis for gründere i kommunen. Kurskalender hos Driv Agder

Følgende miljøer kan også bistå deg:

TENK InnovasjonsLab er et innovasjonsmiljø for teknologi gründere som tenker annerledes. Her får du tilgang til industrielle internasjonale nettverk, kontorplass og en prat om muligheter videre. 

Pågang næringshage har kontorer i Tvedestrand er en del av SIVAs næringshageprogram. Næringshagen tilbyr bedrifter i hele regionen god hjelp i utviklingsfaser.  
Innoventus Sør er en av SIVAs nasjonale inkubatorer med hovedkontor i Kristiansand. Innoventus Sør kan bistå deg som har nyskapende ideer med vektspotensial, med å utvikle forretningsideen, kople på nettverk, finne tidligkapital, og utløse vekst.

Bevillinger

Planlegger du å starte et sted hvor det serveres mat eller drikke, må du ha serveringsbevilling. I noen få tilfeller trenger du ikke serveringsbevilling.

Hvis du skal starte et serveringssted og ønsker å skjenke alkohol, må du søke om både serveringsbevilling og skjenkebevilling.

Butikker som skal selge alkohol, må søke om salgsbevilling.

Du finner mer informasjon under Serverings-, salgs- og skjenkebevillinger