Etablere bedrift

Å starte egen virksomhet er morsomt, arbeidskrevende og lærerikt. Næringssjefen tar gjerne en første prat med deg for å gå gjennom idéen og bistå deg med å se etter relevant informasjon, nettverk og finansieringsmuligheter.

Driv Agder - hele regionens etablerersenterDriv Agder har erfarne rådgivere som kan bistå deg i en tidlig fase og hjelpe deg til å avklare kritiske problemstillinger. 

Du kan reservere time hos en av rådgiverne på nett, eller ringe for en avtale. Foreløpig tilbys mulighet for fysisk rådgivning i Kristiansand og i Arendal.

Driv Agder har også mange fine kurstilbud - rettet mot deg som planlegger og/eller er i ferd med å etablere ny virksomhet. Kursene er gratis! Sjekk kurstilbudet her Driv Agder Kursoversikt

Følgende miljøer kan også hjelpe deg:

TENK InnovasjonsLab er et innovasjonsmiljø for teknologi gründere som tenker annerledes. Her får du tilgang til industrielle internasjonale nettverk og hjelp til å søke om offentlig støtte.

Pågang næringshage har kontorer i Tvedestrand, Gjerstad og Risør og er en del av SIVAs næringshageprogram. Pågang tilbyr bedrifter i hele regionen god hjelp i oppstarts- eller utviklingsfaser. 

Innoventus Sør er en av SIVAs nasjonale inkubatorer med hovedkontor i Kristiansand. Innoventus Sør kan bistå deg som har nyskapende ideer med vektspotensiale, med å utvikle forretningsideen, kople på nettverk, finne tidligkapital, og utløse vekst.

Bevillinger

Planlegger du å starte et sted hvor det serveres mat eller drikke, må du ha serveringsbevilling. I noen få tilfeller trenger du ikke serveringsbevilling.

Hvis du skal starte et serveringssted og ønsker å skjenke alkohol, må du søke om både serveringsbevilling og skjenkebevilling.

Butikker som skal selge alkohol, må søke om salgsbevilling.

Du finner mer informasjon under Serverings-, salgs- og skjenkebevillinger