Parkering og parkeringsplasser

Kommunale parkeringsplasser

Kommunale parkeringsplasser - priser og tider finner du på automat. 

ParkeringsplassPrisTidsrom
Alle plasser (sentrum, Hagefjordbrygga, Gjeving)10,- pr. time01.09 - 31.05
Alle plasser (sentrum, Hagefjordbrygga, Gjeving)25,- pr. time01.06 - 31.08
Tjennaparken35,- pr. time01.07-31.07
Tjennaparken10,- pr. time, makspris kr 20,- pr. dag01.08-30.06
Kommunehuset35,- pr. time01.07-31.07
Kommunehuset10,- pr. time, makspris kr 20,- pr. dag01.09 - 31.05
Gamle skoleplassen (KUN EASYPARK)20,- pr. dagHele året
Søsterdalen, Strannasenteret, Lyngmyr og Lyngbakken10,- pr. time, makspris kr 20,- pr. dagHele året
BOBILER (Tjennaparken og Bakkeskåt)200,- pr. døgn01.04 - 30.09


Parkeringssone

Hele Tvedestrand sentrum er å betegne som en parkeringssone. Det betyr at biler som er innenfor sonen skal stå på oppmerkede felt for parkering. Det er satt opp to informasjonstavler som viser hvor det er mulig å parkere. Disse tavlene er satt opp på Knud Knudsens plass og ved kommunehuset.

Du finner også oversikt over parkeringsplasser i sentrum her (PDF, 709 kB)

Betaling for parkering på billettautomat på Tjennaparken, kommunehuset og Søsterdalen

Det er mulig å betale for en hel uke på billettautomatene. Du trykker bare videre på +tiden og kan da betale for en uke eller mer i gangen. Prisen er kr. 20,- per dag (sjekk periode). 
Parkeringstiden må følges som normalt.

HUSK: Gyldig lapp må da ligge godt synlig i frontruten.

Parkering Dypvåg

Tvedestrand kommune har ikke parkeringsplasser på Dypvåg. Kommunen eier kun bryggen og der er det ikke tillatt å parkere. Der er mange parkeringsplasser i området, men disse tilhører ikke Tvedestrand kommune.

Parkering Hagefjorden

Det er avsatt plasser for besøkende til øyene på plasser avsatt for langtidsparkering inn mot Persøygard. Disse plassene har 72 timers parkering mot avgift. Avgiften i hele området gjelder for 8 timer per døgn, og det er tillatt å stå inntil 72 timer på disse plassene. En betaler da for 24 timer totalt på 72 timers parkering.

Parkering Gjeving

Det er avsatt plasser for parkering på Nybrygga. Her er det tillatt å stå 48 timer mot avgift. Som besøkende betaler du for 8 timer per døgn. En betaler da for 16 timer totalt på 48 timers parkering. Det er også avsatt plasser på parkering Einersvika. Her er det tillatt å stå 72 timer mot avgift. Som besøkende betaler du for 8 timer per døgn. En betaler da for 24 timer totalt på 72 timers parkering. Priser og avgifter står på billettautomat.

Parkeringsskive

Det er innført parkeringsskive (P-skive) på parkeringsplassene ved Joker (Knud Knudsens plass). Her er det lov å stå 30 min. gratis, dersom du har slik P-skive. Hvis du mangler skive, så kan du også skrive tidspunkt for ankomst til plassen på en papirlapp og legge i frontruten.

Parkering og ladestasjoner for el-bil

Se informasjon om parkering og ladestasjoner for el-bil

Det er også tillatt for mopeder/motorsykler å parkere på plasser med avgiftsparkering. Flere kjøretøy kan stå i samme parkeringslomme med én billett. Pass på at den som forlater plassen sist har billetten.

MC-parkering

Tvedestrand kommune har noen plasser for motorsykler nedenfor Lyngbakken Barnehage. Disse plassene er avsatt til motorsykler mot avgift.

Det er lov å sette flere motorsykler på en biloppstillingsplass, men da må det betales avgift for minimum 1 av disse. HUSK at dersom denne kjører så må avgiften dekkes av en av de gjenstående motorsyklene på plassen.

Klage på parkeringsbot

Les mer om klage på parkeringsbot /sanksjon

Leie av kommunale parkeringsplasser

Les mer om leie av kommunale parkeringsplasser

Parkering for forflytningshemmede

Les mer om parkering for forflytningshemmede

Bobilparkering

Kommunen har avsatt 7 plasser ved Tjennaparken og 4 plasser i Bakkeskåt som det er mulig å parkere med bobil, her er mer informasjon om bobilparkering

Lover og forskrifter

Parkeringsforskriften

Forskrift om offentlig parkeringsgebyr